«Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά θα προστατεύσουμε τα πλοία μας»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 15:09

«Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση στο τέλος της ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε: «Εμείς είμαστε εγγυήτρια δυναμη της ‘τδβκ’. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση.Η Ε/κ πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.

«Προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», κατέληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 15:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει