Δεν θα γίνονται ταφές τις Κυριακές και τις αργίες

Στην απόφαση να μην πραγματοποιούνται πλέον ταφές τις Κυριακές και τις αργίες στα κοιμητήρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, κατέληξε ο Δήμος Βόλου με τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών, μετά την έναρξη λειτουργίας του ψυκτικού θαλάμου στο κεντρικό κοιμητήριο του Δήμου, στη θέση «Κούκος».

Ο ψυκτικός θάλαμος είναι 12 θέσεων και έχει αρχίσει ήδη η χρήση του. Η απόφαση θα ισχύσει από την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, αφορά δε τα κοιμητήρια που ανήκαν στην ευθύνη του τέως Διαδημοτικού Συνδέσμου, δηλαδή το κοιμητήριο στον «Κούκο» και τα κοιμητήρια Προφήτη Ηλία, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου, Φυτόκου, Μελισσατίκων και Γλαφυρών.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας κ. Ν. Αγγελέτος, όπως επίσης οι Αντιπρόεδροι κ. Δ. Λυρίτσης και κ. Γ. Στέλλος, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Καουνά, η παύση των ταφών τις Κυριακές και τις αργίες αποτελούσε και πρόταση του Σωματείου τους. Πρόσθεσαν, δε, ότι η απόφαση που ελήφθη είναι σε θετική κατεύθυνση για το νοικοκύρεμα, την εξυγίανση και την καλύτερη λειτουργία του Κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν θα πραγματοποιούνται ταφές όλες τις Κυριακές του χρόνου και τις ακόλουθες αργίες: 1η Ιανουαρίου – Πρωτοχρονιά, 6 Ιανουαρίου – Θεοφάνεια, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Δευτέρα του Πάσχα, 1η Μαϊου, Αγίου Πνεύματος, 15η Αυγούστου, 28η Οκτωβρίου, 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου – δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει