Δεν θα γίνονται rapid test στα φαρμακείαΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 18:25

Το υπουργείο Υγείας παίρνει πίσω τη διάταξη με την οποία θα μπορούσαν οι φαρμακοποιοί να κάνουν rapid test για κορωνοϊό στους πολίτες.

Με νομοτεχνική βελτίωση, ο υφυπουργός  Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επιτρέπει την αγορά των τεστ από τα φαρμακεία, αλλά δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους μέσα σε αυτά.

«Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. […] Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος», αναφέρει πλέον η σχετική διάταξη που υπήρχε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, από την οποία έχει απαλειφθεί η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 18:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει