Δεν θα δώσουμε χώρο στο μίσος, τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 13:36

«Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ήταν σαφώς μια ισλαμιστική επίθεση, η τρομοκρατία οδηγείται από το μίσος για τον τρόπο ζωής μας, σε αυτό το μίσος δεν πρόκειται να δώσουμε χώρο», τόνισε το μεσημέρι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε μήνυμά του προς τον αυστριακό λαό για την χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης.

Τέσσερα θύματα και ο δράστης σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση, ενώ αρκετοί τραυματίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ο καγκελάριος στο μήνυμά του εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως σημείωσε, «συχνά η Αυστρία θεωρείται ”το νησί των ευλογημένων”, γνωρίζουμε τη βία και την τρομοκρατία από την ειδησεογραφία στο εξωτερικό, ωστόσο αυτή η νύχτα, που άνθρωποι έπεσαν θύματα ενός τρομοκρατικού πλήγματος, θα περάσει στην ιστορία μας».

Ο καγκελάριος παράλληλα μίλησε για «μίσος για τις θεμελιώδεις αξίες, μίσος για τη δημοκρατία και μίσος για τον τρόπο ζωής μας», τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να μας εκφοβίσουν οι τρομοκράτες».

«Θα υπερασπιστούμε τις βασικές μας αξίες με όλη μας τη δύναμη, θα κυνηγήσουμε τους δράστες κι εκείνους που βρίσκονται πίσω τους και θα τους τιμωρήσουμε δίκαια», προειδοποίησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να πέσει στην «παγίδα» τους.

«Η τρομοκρατία θέλει να διασπάσει την κοινωνία, ο εχθρός δεν είναι ούτε πληθυσμιακή ομάδα ούτε μέλος θρησκευτικής κοινότητας, ο εχθρός μας είναι ο εξτρεμισμός και οι τρομοκράτες, δεν πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά για έναν αγώνα ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα», επισήμανε στο μήνυμά του ο καγκελάριος της Αυστρίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 13:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει