Δεν θα επηρεαστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία λόγω Huawei


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, 03:53

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει στην κινεζική εταιρεία Huawei περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, παρά τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου.

«Θα συνεργαστούμε με τους Βρετανούς εξαδέλφους μας για το 5G. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί τους και να τους δείξουμε τις επιλογές. Θα μας άρεσε πολύ να πετύχουμε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου», είπε ο Κούντλοου σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.

Στην ερώτηση αν η πρόσφατη τεταμένη τηλεφωνική επαφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για το θέμα της Huawei μπορεί να διαταράξει τη σχεδιαζόμενη συμφωνία, ο Κούντλοου απάντησε αρνητικά. Αμφισβήτησε μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ έπαθε «αποπληξία» μιλώντας με τον Τζόνσον. «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά επίθετα που χαρακτηρίζουν αυτό το τηλεφώνημα. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβής» η περιγραφή, τόνισε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κούντλοου πάντως, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση του Λονδίνου για τη Huawei θα μπορούσε να πλήξει τις μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Πενς απάντησε: «Θα δούμε».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, 03:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει