Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο ΑιγαίοΚατά τη διάρκεια επιθεώρησης στις μονάδες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, μία ημέρα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Ακάρ έθεσε ζήτημα νησιών του Αιγαίου και των συμφωνιών που καθορίζουν το καθεστώς τους. Μάλιστα, δήλωσε πως η Τουρκία κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα».

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας στις θάλασσες μας, δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες» είπε ο Ακάρ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι ορθή μέθοδος να αγνοηθούν ή να φθαρούν τα ζητήματα τα οποία καθορίζονται από τις Συνθήκες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται με τις νομικές συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορά μας, δηλαδή στη βόρεια Συρία, να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας. Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 20:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει