«Δεν θα κουραστούμε να προασπίζουμε τα σύνορά μας»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 13:09

«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν. Δεν θα κουραστούμε να προασπίζουμε τα σύνορά μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με αποφασιστικότητα. Ένωσε τους Έλληνες και ξανάκανε την Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο κράτος. Αν η Τουρκία νόμιζε ότι θα μας πιάσει στον ύπνο είναι μακριά νυχτωμένη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος «είναι φανερό ότι το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις και προβοκάτσιες. Δεν πρόκειται να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Οι δυνάμεις μας κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις δικές τους προκλήσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη, ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και «να ευγνωμονεί τον Μητσοτάκη για τα μέτρα που έλαβε γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα με τον κορωνοϊό, είπε ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν μέτρα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 14:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει