Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit εάν η Ε.Ε. δεν αλλάξει τη στάση τηςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 01:00

Η Ντάουνινγκ Στριτ προειδοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση» και ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν αλλάξει ουσιωδώς τη στάση της.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι «ο χρόνος λιγοστεύει» και ότι τώρα φαίνεται πολύ πιθανόν να μην επιτευχθεί συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών αν η Ε.Ε. δεν αλλάξει ουσιαστικά τις θέσεις της.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι απομένει λίγος χρόνος. Είπε ότι, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χωρίσουν φιλικά και ότι οι εμπορικές συναλλαγές του ΗΒ με την Ε.Ε. θα ακολουθούν όρους παρόμοιους με εκείνους που ισχύουν για την Αυστραλία», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 01:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει