Δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 15:26

«Οι προσπάθειες κατά του νέου κορωνοϊού έχουν αποτέλεσμα και η καμπύλη διάδοσης στη Βουλγαρία παραμένει αρκετά χαμηλή, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο», δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, στη διάρκεια της συνάντησης που έχει με κυβερνητικούς αξιωματούχους με θέμα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο κ. Ράντεφ ευχαρίστησε επίσης τους Βούλγαρους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Ντόντσεφ, οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού κι ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι είχε ανακοινώσει ότι δεν έχουν καταγραφεί σήμερα νέα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει στα 81. Το 1/3 των ασθενών έχουν πνευμονία, αλλά η κατάστασή τους είναι υπό καλό έλεγχο.

Ο κ. Μουταφτσίσκι παρουσίασε προστατευτικές στολές που κατασκευάζονται στη Βουλγαρία και ανταποκρίνονται στα πρότυπα για τον κορονοϊό. Είναι για πολλαπλή χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και 50 πλύσεις μετά. Θα παραχθούν σε επαρκείς ποσότητες για να καλύψουν όλη την εγχώρια ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 15:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει