Δεν μετανιώνω που απέφυγα τον πόλεμο του ΒιετνάμΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν μετανιώνει που απέφυγε τον πόλεμο του Βιετνάμ, μια “φρικτή” σύγκρουση της οποίας δεν ήταν “φαν”.

“Δεν ήμουν ποτέ φαν αυτού του πολέμου. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: πίστευα ότι ήταν ένας φρικτός πόλεμος. Πίστευα ότι ήταν πολύ μακρινός”, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Βρετανία για την 75η επέτειο της συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944.

“Εσείς μιλάτε για το Βιετνάμ και τότε κανείς δεν άκουγε να μιλούν για τη χώρα αυτή”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Δεν είναι όπως λέμε ‘Πολεμώ τη ναζιστική Γερμανία, πολεμάμε κατά του Χίτλερ'”.

Κι ενώ μαινόταν ο πόλεμος του Βιετνάμ, με μισό εκατομμύριο Αμερικανούς στρατιώτες να πολεμούν σε αυτόν, ο Τραμπ είχε επωφεληθεί από αρκετές αναβολές της στρατιωτικής του θητείας, αρχικά επικαλούμενος τη φοιτητική του ιδιότητα, στη συνέχεια χάρη σε μια ιατρική εξαίρεση που απέσπασε λόγω μιας άκανθας στο πόδι.

Έκτοτε θεωρήθηκε ύποπτος ότι προφασίστηκε μια ιατρική δικαιολογία για να πετύχει αυτή την εξαίρεση από τη στρατιωτική θητεία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 00:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει