«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον ρατσισμό και την αστυνομική βία»

Οι άνθρωποι του αθλητισμού στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού σε όλον τον κόσμο, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ. Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, θέλησε να στείλει κι εκείνος το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού και της βίας, κάτι που έπραξε στέλνοντας επιστολή προς όλα τα μέλη της Λίγκας και τις ομάδες. Την επιστολή αυτή του Άνταμ Σίλβερ δημοσιοποίησε το «ESPN».

«Ως Λίγκα, μοιραζόμαστε την οργή… Θα δουλέψουμε μαζί χέρι – χέρι, για να δημιουργήσουμε προγράμματα και να “χτίσουμε” συνεργασίες σε κάθε κοινότητα του ΝΒΑ, για να αντιμετωπίσουμε τη ρατσιστική ανισότητα και να φέρουμε τον κόσμο κοντά,» τονίζει ο Άνταμ Σίλβερ, την ώρα που ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Ντάλας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κομισάριους του NBA Άνταμ Σίλβερ επισημαίνει:

«Πέρασα το σαββατοκύριακο παρακολουθώντας τις διαδηλώσεις για τους θανάτους των Τζορτζ Φλόιντ, Αμχάντ Άρμπερι και Μπριόνα Τέιλορ. Ως Λίγκα, μοιραζόμαστε την οργή και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους. Όπως πολεμάμε μία πανδημία, η οποία επηρεάζει τις κοινότητες και τους ανθρώπους ανεξαρτήτου χρώματος, μας υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν πληγές στη χώρα μας που δεν έχουν κλείσει ποτέ.

Ο ρατσισμός, η αστυνομική βία, η φυλετική αδικία παραμένουν κομμάτι της καθημερινότητας στην Αμερική και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Την ίδια στιγμή, αυτοί που υπηρετούν και προστατεύουν τις κοινότητες μας με τιμή και ηρωισμό, καλούνται πάλι να απαντήσουν γι’ αυτούς που δεν το κάνουν.

Παίρνω θάρρος από πολλά μέλη του ΝΒΑ και του WNBA – παίκτες, προπονητές, θρύλοι, ιδιοκτήτες και παράγοντες – που μιλούν και απαιτούν δικαιοσύνη, επιθυμούν να διαδηλώνουν ειρηνικά και συνεργάζονται για μια ουσιαστική αλλαγή. Μαζί με τις ομάδες και τους παίκτες μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε την ένταξη και να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας, μέσα από τη συλλογική δράση, την αστική δικαιοσύνη, τον ειλικρινή λόγο, και τη στήριξη των οργανώσεων που δουλεύουν για δικαίωση και ισότητα.

Θα δουλέψουμε μαζί χέρι – χέρι, για να δημιουργήσουμε προγράμματα και να “χτίσουμε” συνεργασίες σε κάθε κοινότητα του ΝΒΑ, για να αντιμετωπίσουμε τη ρατσιστική ανισότητα και να φέρουμε τον κόσμο κοντά.

Αυτή η στιγμή απαιτεί μεγαλύτερη εγρήγορση από όλους εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εμού, που μπορεί να μην γνωρίζουν τον πραγματικό πόνο και φόβο, που πολλοί από τους συναδέλφους μας και τους παίκτες βιώνουν καθημερινά. Πρέπει να επικοινωνήσουμε όλοι, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να συνεργαστούμε, για να είμαστε μέρος της λύσης. Ως οργανισμός, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι στη δύναμή μας, για να κάνουμε την ουσιαστική διαφορά.

Ακόμη και σε αυτή τη θλιβερή και δύσκολη στιγμή, ξέρω πως μπορούμε. Για τους συναδέλφους μας, τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς μας που έχουν επηρεαστεί από αυτές τις πράξεις βίας, πρέπει να το κάνουμε. Πάντα λέμε ότι τα σπορ γίνονται συχνά η γέφυρα στην κοινωνία, που βοηθάει να “χτιστεί” η εμπιστοσύνη και η συμπόνοια, οπότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σκληρές αλήθειες και πραγματικές προκλήσεις μαζί. Αυτή είναι η ευθύνη μας, ειδικά τώρα.

Σας ενθαρρύνω να συμμετέχετε στην εικονικής πραγματικότητας συζήτηση “Dream In Color” και ανυπομονώ να ακούσω τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

Μείνετε ασφαλείς, μείνετε αφοσιωμένοι και συνεχίστε να προσέχετε ο ένας τον άλλον».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει