Δεν νικήσαμε ακόμη τον κορωνοϊόΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 05:08

Η απειλή του τρίτου κύματος της πανδημίας υπάρχει και είναι νωρίς να μιλάμε για πλήρη νίκη επί του κορωνοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά κανείς δεν μιλάει και δεν μπορεί να λέει ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό. Όχι, η απειλή όμως υπάρχει”, δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο η διεύθυνση της προεδρίας θεωρεί ρεαλιστική την απειλή ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι παρά τη θετική δυναμική που παρατηρείται σήμερα, το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν αμβλύνει την προσοχή του από το θέμα του κορωνοϊού και στη χώρα εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η στατιστική που αφορά την νοσηρότητα προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθούν τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι η νοσηρότητα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό μειώνεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, και είναι νωρίς να μιλάει κανείς για τρίτο κύμα της πανδημίας.

Την Τρίτη επίσης, η υφυπουργός Υγείας Τατιάνα Σεμιόνοβα δήλωσε ότι οι δείκτες νοσηρότητας μιλούν για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 05:09Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει