«Δεν πρέπει να αναβληθεί η ημερομηνία του Brexit»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ημερομηνία του Brexit, που έχει ορισθεί για την 29η Μαρτίου, δεν πρέπει να αναβληθεί, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει απόλυτα αυτό το ενδεχόμενο, ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, που αναμένεται να ψηφίσουν επί της συμφωνίας για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αύριο.«Δεν πιστεύω ότι η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου πρέπει να μετατεθεί» υπογράμμισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Αυτή παραμένει η δέσμευση της κυβέρνησής μου, να αποχωρήσουμε από την ΕΕ την 29η Μαρτίου», όμως «ορισμένοι προτίθενται να βρουν έναν τρόπο να την εμποδίσουν», συμπλήρωσε η ίδια.

Επιπλέον, η Τερέζα Μέι προέτρεψε τους βουλευτές σήμερα να ρίξουν μια «δεύτερη ματιά» στη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο, που, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να απορρίψει τη συμφωνία.

Στη βαθύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών στη βρετανική πολιτική σκηνή, η Μέι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντήλλαξαν επιστολές, όπου δίνονται διαβεβαιώσεις για τη συμφωνία αποχώρησης.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τους βουλευτές να δώσουν μια ευκαιρία στη συμφωνία, επισημαίνοντας τις εγγυήσεις που εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες και προειδοποιώντας το κοινοβούλιο ότι διακινδυνεύει τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν ψηφίσει κατά της συμφωνίας.

«Επομένως, λέω προς τους βουλευτές όλων των πλευρών σε αυτή τη Βουλή των Κοινοτήτων, σε όποιο συμπέρασμα κι αν έχετε καταλήξει προηγουμένως, στις επόμενες 24 ώρες, ρίξτε σε αυτή τη συμφωνία μια δεύτερη ματιά», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. «Όχι, δεν είναι τέλεια. Και ναι, είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού» σημείωσε, προτρέποντας το ακροατήριο να σκεφθεί ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει θα κριθεί από την Ιστορία.

«Λέω ότι θα πρέπει να εκπληρώσουμε τη βούληση του βρετανικού λαού και να συνεχίσουμε με το οικοδομήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τη χώρα μας, στηρίζοντας αύριο αυτή τη συμφωνία».

Αργότερα σήμερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα απευθυνθεί σε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, επιχειρώντας να τους πείσει να υπερψηφίσουν τη συμφωνία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει