Δεν υπάρχουν σχέδια για ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ούτε για χρήση στρατού για την τήρηση του νόμου


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 15:16

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επιβάλει γενικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το Λονδίνο ούτε να κλείσει το σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Η προοπτική να επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στα ταξίδια μέσα ή έξω από το Λονδίνο είναι μηδενική», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε πως η ευθύνη για την τήρηση του νόμου και της τάξης θα παραμείνει στην αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί ο στρατός γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Βρετανία έθεσε σήμερα τους στρατιωτικούς εφέδρους σε κατάσταση ετοιμότητας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Οι Εφεδρικές Δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσουν ένα εύρος αμυντικών έργων», ανέφερε ο Τζέιμς Χίπι, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, σε γραπτή δήλωση προς το Κοινοβούλιο.

«Έχει εκδοθεί μια νέα διαταγή υπό το κεφάλαιο 56 (1Β) του Νόμου περί Εφεδρικών Δυνάμεων του 1996 προκειμένου οι Έφεδροι να κληθούν σε υπηρεσία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Αυτής Μεγαλειότητος σε σχέση με την απόκριση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ξέσπασμα του κορωνοϊού», ανέφερε ο αρμόδιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 15:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει