ΔΕΥΑΜΒ προς καταναλωτές για βρύσες – παγετό

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτική επιχείρησης, ΔΕΥΑΜΒ, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Παρακαλούνται οι καταναλωτές τις δύσκολες αυτές ημέρες λόγω του παγετού, να μην αφήνουν τις βρύσες να τρέχουν ανεξέλεγκτα. Σας ενημερώνουμε ότι για να προκληθούν θραύσεις σε σωλήνες νερού και στα υδρόμετρα, θα πρέπει η θερμοκρασία να πέσει κάτω απο τους 3 οC και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι, για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στους αγωγούς και στο υδρόμετρο, αρκεί μία μόνο βρύση κρύου νερού να στάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν συντρέχει κανένας λόγος να μένουν οι βρύσες ανοιχτές και έτσι να σπαταλούμε άδικα το νερό.

Επιπλέον, λόγω του παγετού, μειώνεται η παροχή των πηγών, φαινόμενο που παρατηρήθηκε έντονα το χειμώνα του 2002 σε παρόμοια κατάσταση. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εφαρμογή των ανωτέρω οδηγιών στη χρήση του νερού, για την κάλυψη της αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται λόγω της συνεχούς ροής σε πολλές βρύσες ταυτόχρονα,ώστε να μη σημειωθούν ελλείψεις νερού.

Επίσης παρακαλείστε να μην ρίχνετε ζεστό νερό στο υδρόμετρο για να ξεπαγώσει, καθώς έτσι υπάρχει κινδυνος θραύσης του κρυστάλλου, με συνέπεια την καταστροφή του οργάνου.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει