Δεύτερη παραίτηση από τον όμιλο Μαρινάκη σε 48 ώρεςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 13:33

Μετά τη θορυβώδη παραίτηση της Έλενας Ακρίτα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» επειδή λογοκρίθηκε κείμενό της για το εξοχικό που νοικιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά από 48 ώρες, υπέβαλε την παραίτησή της από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» η πολιτική συντάκτρια Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία είχε αποκαλύψει προ δύο εβδομάδων τα περίφημα διπλά βιβλία στην τήρηση των αρχείων για τον Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Η Δήμητρα Κρουστάλλη υπέβαλε την παραίτησή της καταγγέλλοντας ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μάξιμου μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση.

»Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη-Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Όμως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση».

 

Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα…


Δημοσιεύτηκε από Dimitra Kroustalli στις Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 13:39

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει