Δεύτερος γύρος συλλαλητηρίων το απόγευμα

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 15:10

Δεύτερος γύρος συλλαλητηρίων το απόγευμα

Μέχρι και την ώρα της ψηφοφορίας θα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των οργανώσεων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Ο δεύτερος γύρος των συλλαλητηρίων ξεκινά στις 4 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Συντάγματος, η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει, επίσης στο Σύνταγμα, η δεύτερη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ. Ακόμα στις 5 το απόγευμα θα γίνει νέα συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Τέλος, για τις 6 στο Σύνταγμα είναι το κάλεσμα που έχουν απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ.

Η «Ζούγκλα» θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις.

Οι πρωινές συγκεντρώσεις

Η σημερινή ήταν ημέρα διαδηλώσεων, καθώς τα συνδικάτα κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους για το εργασιακό νομοσχέδιο. Στην απεργία δεν συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αναπροσαρμογές έγιναν παράλληλα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μετέθεσαν τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές.

Πλήθος πολιτών κατέκλυσε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώσεις έγιναν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ, όσον αφορά στο ΠΑΜΕ, οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια και στην Πλατεία Κοραή και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν ξανά δρομολόγια από τις 5 το απόγευμα, με την κανονική ροή να αποκαθίσταται περίπου μία ώρα αργότερα.

 

 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 15:13

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει