Δημήτριος Νίκου: Το “χρώμα” των Δημοτικών εκλογών

ΑΡΘΡΟ του Δημητρίου Νίκου Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βόλου με το συνδυασμό «Δρόμοι Συνεργασίας – Ανατροπής & Αλληλεγγύης»

Οι Δημοτικές εκλογές του Μαϊου στον Βόλο, έχουν ένα «χρώμα» έντονα πολιτικό, παρότι τουλάχιστον δύο υποψήφιοι αυτοχαρακτηρίζονται «ανεξάρτητοι».

Ο νυν Δήμαρχος (Σκοτινιώτης), προσπαθεί να αντιπαρατεθεί στον ίδιο του τον εαυτό, κάνοντας δηλώσεις ότι είναι ενάντια στα Μνημόνια που τόσα χρόνια υπερασπίζονταν σαν δήμαρχος και συνάμα ποτέ δεν συμπαραστάθηκε στους εργαζομένους ή δεν ήταν παρών στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, του νερού κτλ.

Δηλώνει επίσης «Ανεξάρτητος», προσπαθώντας επίσης να ξεγελάσει τους δημότες του Βόλου, γιατί μόνο «ανεξάρτητος» δεν είναι. Η συνεργασία του με τον κ. Παπατόλια και τον «βαθιά πράσινο» κ. Πιτσιώρη, καθώς και η στελέχωση του ψηφοδελτίου του με 12 τουλάχιστον μέλη της Νέας Δημοκρατίας καθιστά το ψηφοδέλτιο του κατά τα άλλα «Ανεξάρτητου» κ Σκοτινιώτη, το πλέον «Μνημονιακό».

Ο έταιρος «ανεξάρτητος» υποψήφιος κ. Μπέος, έχει επίσης «Γαλάζια» στελέχη στο ψηφοδέλτιό του, όπως ο κ. Μουλάς και πιο «βαθιά μπλέ», όπως ο κ. Μάνος (Πρώην πολιτευτής με το ΛΑΟΣ). Η γενική αντιπαράθεση προς όλους τους πρώην Δημάρχους και η «ισοπέδωση» όλων (με το επιχείρημα όλοι τα ίδια κάνουν ή έκαναν) είναι το βασικό του επιχείρημα, χωρίς να δίνει λύσεις σε βασικά ζητήματα των Δημοτών και ιδιαίτερα κοινωνικά. Σε καμία περίπτωση δεν αντιτάχθηκε στον «Καλλικράτη» και στα «Μνημόνια» που είναι η βασικές αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Το ψηφοδέλτιο του κ. Πατσιαντά, χαρακτηρίζεται ως το πλέον πολυσυλλεκτικό και συνθετικό συνάμα, με παρουσία προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους, με έντονη παρουσία σε κοινωνικά κινήματα και δράση σε αυτά και με κοινό στόχο την «Ανατροπή» στον Δήμο. Με σύνθημα «Ο Δήμος στην κοινωνία», διότι προτάσει την συμμετοχική δημοκρατία και την συλλογικότητα στις αποφάσεις.

Βασικές θέσεις είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, Κοινωνικό Παντοπωλείο, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι κ. ά.), η Βελτίωση του Αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών με παράλληλη βελτίωση των υδάτινων πόρων, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των δημοτών, ανάπτυξη του Δήμου με σεβασμό στο περιβάλλον, προσπάθεια για αυτεπιστασία στα έργα που θα υλοποιεί ο Δήμος κ.ά.

Το «Γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του κ. Μιτζικού, που έντονα «χτυπήθηκε» ενδοπαραταξιακά πρόσφατα, προσπαθεί να ανακάμψει μετά από την νέα στήριξη από τα κεντρικά και τον κ. Σούρλα στο προσωπό του, αλλά μάλλον είναι ήδη αργά. Οι ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις, διέσπασαν τον χώρο κι αυτός ήταν κι ο λόγος που άλλοι προσχώρησαν στα ψηφοδέλτια του κ. Σκοτινιώτη κι άλλοι στου κ. Μπέου, αφήνωντας το ψηφοδέλτιο του κ. Μιτζικού αποδυναμωμένο.

Η παρουσία του κ. Νάνου με το έντονα «κόκκινο» ψηφοδέλτιο του, έρχεται να κλείσει τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Βόλου. Η σταθερές απόψεις και οι καθαρά Αντιμνημονιακές θέσεις του, αντικατοπρίζουν τις αρχές του, όπως και του ΚΚΕ που τον στηρίζει.

Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα κρίνει πρώτα από όλα την τύχη του Δήμου μας, αλλά θα δείξει ανάλογα το αποτέλεσμα το τι πραγματικά θέλουν οι πολίτες για τον τόπο τους.

Αν είναι ευχαριστημένοι από την τωρινή κατάσταση που την διαχειρίζεται τοπικά ως δήμαρχος ο κ. Σκοτινιώτης, ή αν θέλουν να την «Ανατρέψουν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει