Δημοπρατείται η αντικατάσταση κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Αντικατάσταση Κεντρικών Καταθλιπτικών Αγωγών Ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 494.000 € (με ΦΠΑ). Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η δημοπράτηση και για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Σκοπέλου προϋπολογισμού 233.000 €.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το νερό είναι η ζωογόνος δύναμη του πλανήτη. Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού στη Σκόπελο, αντικαθιστώντας το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση επαρκούς και υψηλής ποιότητας νερού, καθώς και η βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού. Μέσω του ΕΣΠΑ, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων με έργα ουσίας, τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζουν θέσεις εργασίας».

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται παρέμβαση, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών αγωγών μεταφοράς με νέους, η οποία θα συμβάλει στον περιορισμό των απωλειών και στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών στα τρία (3) δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου.

Η αντικατάσταση θεωρείται επιβεβλημένη για τους εξής λόγους: α) Παλαιότητα και φθορά αγωγών, β) Ακατάλληλο υλικό κατασκευής αγωγών και γ) Όδευση μέσω ιδιοκτησιών και εκτός δρόμων δημόσιας χρήσης. Ειδικότερα κατασκευάζονται 1.650m (περίπου) αγωγού διατομής Φ200 στην χώρα Σκοπέλου, 1.700m αγωγού διατομής Φ125 & Φ110 στην Γλώσσα και 705m αγωγού διατομής Φ160 στο Ν. Κλίμα. Επιπλέον αντικαθίστανται δύο (2) μικρά τμήματα του δικτύου διανομής στην χώρα Σκοπέλου, συνολικού μήκους 465m αγωγού διατομής Φ125, καθώς και ένα (1) τμήμα μήκους 290m του κεντρικού αγωγού διατομής Φ 200 στο Ν. Κλίματος. Τέλος, αντικαθίσταται εξ’ ολοκλήρου η υδραυλική εγκατάσταση της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης του Ν. Κλίματος.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ κύριος και φορέας λειτουργίας η ΔΕΥΑ Σκοπέλου, την οποία βαρύνει ο Φ.Π.Α. του έργου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει