Δημοπρατούνται οι νέες προσβάσεις για τις παραλίες της Αλοννήσου μετά την έγκριση Αγοραστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κώστας Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά νέες προσβάσεις σε παραλίες στην Αλόννησο. Συγκεκριμένα δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση “Αλώνια” προς Βρυσίτσα», προϋπολογισμού 435.000,00€ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Με σχέδιο και προγραμματισμό η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, δημιουργεί νέες υποδομές για τα νησιά της Θεσσαλίας, με στόχο την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση προς την παραλία Βρυσίτσα, με την βελτίωση και ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους περίπου 2 χλμ. Η ασφαλής οδική πρόσβαση στις παραλίες της Αλοννήσου στοχεύει στην καλύτερη γνωριμία των παραθεριστών με την περιοχή και την αύξηση των διανυκτερεύσεων στο νησί».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης σημείωσε: «Η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου αποδίδει καρπούς. Τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο νησιωτικό Πρόγραμμα της Αλοννήσου παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης. Έτσι προχωρούμε στην κατασκευή έργων απαραίτητων για το νησί μας, για την οικονομία και για τον τουρισμό».

Πρόκειται για έργο οδοποιίας του Δήμου Αλοννήσου, το οποίο αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση “Αλώνια”, στην είσοδο του οικισμού της Χώρας, και καταλήγει στην παραλία Βρυσίτσα. Ο δρόμος στην παρούσα φάση είναι χωματόδρομος, μέτριας έως κακής βατότητας, μέσου πλάτους 3,5-5 μ., με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ευχερής και ασφαλής χρήση του από τους κατοίκους της περιοχής. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σε μήκος 1.810,71 μ., τα αναγκαία τεχνικά για την απορροή των όμβριων υδάτων, καθώς και η απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 14/04/2014.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Αλοννήσου που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει