Δημοσκόπηση: Ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ στη Φλόριντα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 23:37

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι προηγείται του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πολιτεία της Φλόριντα, ενώ οι δυο τους δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4 μονάδων στον Μπάιντεν στη Φλόριντα (τόσο όμως είναι και το περιθώριο λάθους της) και δύο μονάδων στην Αριζόνα. Την περασμένη εβδομάδα τα ποσοστά των δύο υποψηφίων στις Πολιτείες αυτές ήταν σχεδόν τα ίδια.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos γίνεται σε έξι Πολιτείες –Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα– που θεωρούνται αμφίρροπες και θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην εκλογή του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Τα συμπεράσματα βασίζονται στις απαντήσεις που έδωσαν διαδικτυακά οι πιθανοί ψηφοφόροι την τελευταία εβδομάδα. Στους ερωτηθέντες περιλαμβάνονται και άνθρωποι που έχουν ήδη ψηφίσει στις εκλογές, καθώς η επιστολική ψήφος φέτος έχει αυξηθεί λόγω της πανδημίας.

Στη Φλόριντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49%, έναντι 45% για τον Τραμπ. Το 7% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει ήδη ψηφίσει. Ο Μπάιντεν θεωρείται από τους ψηφοφόρους καλύτερος στη διαχείριση του κορονοϊού (50% έναντι 41% για τον Τραμπ) και ο Τραμπ καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας (49% έναντι 45%).

Στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν λαμβάνει ποσοστό 48% έναντι 46% για τον Τραμπ. Και σε αυτήν την Πολιτεία ο Δημοκρατικός υποψήφιος θεωρείται καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας (49% έναντι 43%) και ο Τραμπ καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας (52% έναντι 42%). Το 3% των ερωτηθέντων έχει ήδη ψηφίσει.

Στο Μίσιγκαν, ο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του και προηγείται με 51% έναντι 43% του Τραμπ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση (11-16 Σεπτεμβρίου) τα ποσοστά τους ήταν αντίστοιχα 49% και 44%. Οι μισοί ψηφοφόροι (50%) θεωρούν καλύτερο τον Μπάιντεν στη διαχείριση της πανδημίας (41% για τον Τραμπ). Το 49% θεωρεί καλύτερο τον Τραμπ στη διαχείριση της οικονομίας (44% για τον Μπάιντεν). Ένας στους 10 έχει ήδη ψηφίσει.

Στη Βόρεια Καρολίνα, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 47%. Το 47% θεωρεί καλύτερο τον Μπάιντεν στη διαχείριση της πανδημίας (45% για τον Τραμπ) και το 52% θεωρεί καλύτερο τον Τραμπ στη διαχείριση της οικονομίας (40% για τον Μπάιντεν). Το 8% έχει ήδη ψηφίσει.

Στο Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά έξι μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50% έναντι 44% για τον Τραμπ. Το 50% τον θεωρεί καλύτερο στη διαχείριση της πανδημίας (41% για τον Τραμπ) και το 51% πιστεύει ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είναι καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας (44% για τον Μπάιντεν). Το 13% των ερωτηθέντων έχει ήδη ψηφίσει.

Στην Πενσιλβάνια, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 50% έναντι 45% του Τραμπ. Το 51% θεωρεί τον πρώην αντιπρόεδρο καλύτερο στη διαχείριση της πανδημίας και ακριβώς το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι ο Τραμπ τα καταφέρνει καλύτερα στη διαχείριση της οικονομίας. Στην Πολιτεία αυτή έχει ήδη ψηφίσει μόνο το 2% των ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση διενεργείται διαδικτυακά, στα αγγλικά και στις έξι Πολιτείες και στα ισπανικά στην Αριζόνα και τη Φλόριντα. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 4-5 μονάδες, ανάλογα με την κάθε Πολιτεία.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει