Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τις έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 19:14

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη την Δευτέρα ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Στον Τούρκο πρέσβη επεδώθη διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, απέστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει εκ νέου ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ότι αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

«Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα» ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ο κ. Δένδιας.

Να σημειωθεί ότι ανήμερα της επετείου Αλωσης της Κωνσταντινούπολης η Τουρκία εξέδωσε τέσσερις NAVTEX για ασκήσεις σε περιοχές που περικλείονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, νότια, ανατολικά και δυτικά της Κρήτης.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 19:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει