Διάβημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον υπ. Παιδείας για την Τράπεζα Θεμάτων και τις εκλογές εν μέσω εξετάσεωνΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023, 20:00

Σε προφορικό διάβημα προς τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας, Χρήστο Κίττα, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας. Το διάβημα αφορούσε τα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών, «με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη Δευτέρα, με την πτώση της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά και τον προσδιορισμό των εκλογών εν μέσω εξεταστικής περιόδου στα Πανεπιστήμια».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά την επίσκεψή της στον υπουργό Παιδείας, νωρίς την Τετάρτη, εξέφρασε τη στήριξή της στους μαθητές, «για την απίστευτη ταλαιπωρία τους» και τόνισε πως είναι «ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα σε ένα οργανωμένο κράτος».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη πρόβλεψης, ούτως ώστε «να μην επιβαρυνθούν από αντίστοιχα προβλήματα οι τελειόφοιτοι των λυκείων που αύριο ξεκινούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Αλλά, ταυτοχρόνως, διατύπωσε και το αίτημα «να συνυπολογιστεί αυτή η ανυπαίτια ταλαιπωρία και να διευκολυνθεί η εισαγωγή περισσότερων φοιτητών στα Πανεπιστήμια, χωρίς το εμπόδιο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής».

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε το ζήτημα της ανάγκης διευκόλυνσης των φοιτητών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς οι εκλογές προσδιορίστηκαν εν μέσω εξεταστικής περιόδου και πολλοί φοιτητές σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους. Για να λυθεί το θέμα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δημιουργηθούν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για τους φοιτητές, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας φοιτητής και καμμιά φοιτήτρια που εμποδίζεται να ψηφίσει.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023, 20:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει