Διήμερη πολιτιστική εκδρομή στους ΔΕΛΦΟΥΣ 19 & 20 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αράχωβα, Γαλαξίδι, Ι.Μ Οσίου Λουκά, Δίστομο

To νεοσύστατο Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, διοργανώνει πολιτιστική εκδρομή με πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, στους Δελφούς Αράχωβα, Γαλαξίδι, Ι.Μ Οσίου Λουκά, Δίστομο.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το διήμερο του Αγίου Πνεύματος, Κυριακή 19 Ιουνίου και Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016. Πολιτιστικοί, προσκυνηματικοί περίπατοι, πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και άλλες πολλές περιηγήσεις στην περιοχή αυτή, με επίκεντρο τους Δελφούς, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα των μελών του σωματείου: 6932225382, 6984046263, 6977507658, 6972721369, 6944259852.
Πληρωμή και επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο πρακτορείο VIS TRAVEL Αντωνοπούλου 3

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 86€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.
2. Μία διανυκτέρευση στο DOMOTEL ANEMOLIA MOUNTAIN RESORT (με πισίνα).
3. Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ.
4. Πλούσιο δείπνο στο ξενοδοχείο.
5. Αρχηγό του γραφείου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ (19/05): ΒΟΛΟΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο και αναχώρηση στις 07:00 για τις Θερμοπύλες. Επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης, πλησίον του Μνημείου του Λεωνίδα, και παρακολούθηση ταινίας τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας, στην οποία προβάλλονται τα ιστορικά γεγονότα της εποχής της μάχης των Θερμοπυλών. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στο χρόνο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην όμορφη καφετέρια του Μουσείου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τους Δελφούς. Επίσκεψη και ξενάγηση στο εξαιρετικού μουσειακού πλούτου Μουσείο των Δελφών, καθώς και στον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Ναό του Απόλλωνα, στον Θησαυρό των Αθηναίων, στον βωμό των Χίων, στη στοά των Αθηναίων, στο θέατρο, στο Στάδιο, στο Γυμνάσιο, στην Κασταλία πηγή, στον Θόλο, στο Ιερό της Αθηνάς Προναίας. Αντίστοιχα εκθέματα, όπως ο παγκοσμίως γνωστός αναβάτης του Ηνίοχου, η Ζωοφόρος των Σιφνίων, οι Διόσκουροι κ.λ.π..
Αν υπάρχει χρόνος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ατο παρακείμενο Μουσείο του Σικελιανού, του ποιητή και δημιουργού των Δελφικών Εορτών και της Δελφικής Ιδέας.
Γεύμα (προαιρετικό) στην Αράχωβα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Απογευματινή βόλτα για καφέ στην Αράχωβα. Επιπλέον νυχτερινή επίσκεψη στο διάσημο τουριστικό θέρετρο μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΔΕΥΤΕΡΑ (20/05): ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΙΣΤΟΜΟ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το μαρτυρικό Δίστομο, εμβληματική κωμόπολη στην Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού, με παγκόσμια αναγνώριση για την γενοκτονία της από τους κατακτητές.
Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Τόπος προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς, με εικαστική ιδιαιτερότητα λόγω των αγιογραφιών της…
Το μεσημέρι, στο ιστορικό Γαλαξίδι, με την μεγάλη ναυτική παράδοση, με την συμβολή στην Επανάσταση του ’21, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο. Γεύμα στα παραλιακά ταβερνάκια που παραπέμπουν σε αιγαιοπελαγίτικο νησί.
Το απόγευμα αναχώρηση για τον Βόλο. Στη διαδρομή, μία στάση – προσκύνημα στην Ι.Μ. Δαμάστας (εφόσον είναι ανοιχτά).
Άφιξη στο Βόλο νωρίς το βράδυ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει