Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους αγωνιστές στη θέση ΚΑΖΑΝΑΚΙ της Ν. Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους απογόνους τους, τους νέους και τις νέες, όλο τον εργαζόμενο λαό, στο διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους αγωνιστές στη θέση ΚΑΖΑΝΑΚΙ της Ν. Ιωνίας.
Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πορεία-ιστορικός περίπατος, που θα ξεκινήσει στις 6:30 μμ από την Πλατεία της ΕΠΟΝ (Λεωφόρος Ειρήνης -Γέφυρα) και, περνώντας από ιστορικά σημεία της πόλης θα καταλήξει στο παλιό Νεκροταφείο, όπου είναι θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους οι εκτελεσμένοι στο Καζανάκι. Στη διάρκεια της διαδρομής θα θυμηθούμε και θα αναδείξουμε σημεία, πρόσωπα και γεγονότα που συνέβαλλαν στον ηρωικό αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στην πόλη μας.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο των εκτελέσεων, στη θέση Καζανάκι. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα διατεθεί λεωφορείο, με εκκίνηση από το Δημαρχείο του Βόλου, στις 10:00 και ενδιάμεση στάση στην είσοδο του παλιού Νεκροταφείου.

Η Οργανωτική Επιτροπή

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βόλου και Νέας Ιωνίας
Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ
Ν.Σ. Βόλου της ΚΝΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει