Διίστανται οι απόψεις στη ΝΔ για το θέμα ΠατούληΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023, 15:51

Οι δεύτερες σκέψεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να υφίστανται όσον αφορά τη στήριξη του κόμματος προς το πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, ύστερα από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και έδειχνε τον περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο την ώρα που η χώρα μάχεται ενάντια στις πυρκαγιές.

Το βράδυ της Παρασκευής κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι «όλα είναι ανοιχτά» ως προς τη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπό του. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της ενόχλησης αυτής, έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλα ονόματα τα οποία θα μπορούσε να στηρίξει η ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, όπως του νυν δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου και του νυν υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον κ. Παπανικολάου στο Μέγαρο Μαξίμου σε καλό κλίμα χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Μάλιστα, η πρώτη βολιδοσκόπηση του δημάρχου Γλυφάδας από συνεργάτες του πρωθυπουργού, έγινε το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και κλείστηκε το σημερινό ραντεβού.

Ωστόσο, στο Μαξίμου επικρατούν και πιο ψύχραιμες σκέψεις. Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να μην άρει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Γ. Πατούλη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να κατέβει «αντάρτης» και να πολυδιασπαστούν οι δυνάμεις της ΝΔ, κάτι που θα δυσχεράνει τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν στη «σκληρή γραμμή» ώστε να περάσει το μήνυμα οριζόντια πως «τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκ φεύγουν των αρχών της παράταξης».

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες τελικές αποφάσεις αναμένεται να δρομολογηθούν από Δευτέρα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023, 15:51Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει