Διαγνωστικό τεστ για τον κορονωϊό θα διατεθεί από τις επόμενες μέρες σε εργαστήρια σε όλη τη Βρετανία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 19:41

Διαγνωστικό τεστ για τον κορονωϊό σε 12 εργαστήρια ανά την Μεγάλη Βρετανία θα διαθέσει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας, από την επόμενη εβδομάδα, αυξάνοντας έτσι την διαγνωστική ικανότητα σε ύποπτα δείγματα από τα περίπου 100 σε 1.000 ημερησίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας η διάθεση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται σε 12 εργαστήρια. Μέχρι στιγμής η δυνατότητα του διαγνωστικού τεστ υπήρχε μόνο σε ένα εργαστήριο στο Λονδίνο, αλλά η νέα εξέλιξη διασφαλίζει ότι θα μπορεί να γίνεται στο εξής στα υπόλοιπα εργαστήρια όπου προβλέπεται να διατεθεί στην Αγγλία, την Σκοτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία.

«Για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα είναι έτοιμη για περαιτέρω περιστατικά και για να επιταχύνουμε τον χρόνο από τη λήψη ενός δείγματος μέχρι το αποτέλεσμα στο εργαστήριο, το τεστ θα διεξάγεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό σε όλη την Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία. Αυτό αυξάνει τη δυνατότητα διαγνωστικών τεστ σε πάνω από 1.000 άτομα την ημέρα για την Αγγλία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις πρώτες χώρες, εκτός Κίνας, που εξασφάλισαν την ικανότητα διαγνωστικού τεστ για το νέο κορονωϊό.

Στα ύποπτα περιστατικά, ένας κλινικός γιατρός λαμβάνει δείγμα από τη μύτη, το λαιμό και το κατώτερο αναπνευστικό και τα στέλνει για διάγνωση σε εργαστήριο. Το τεστ επιβεβαίωσης θα εξακολουθεί να γίνεται στα εργαστήρια της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας.

Η διευθύντρια Ιατρικής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, καθηγήτρια Ιβον Ντόιλ δήλωσε ότι «έχουν εκπαιδευτεί επιστήμονες σε εργαστήρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να διεξάγουν τα ειδικά τεστ, διασφαλίζοντας ότι θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι εάν προκύψει ένας αυξημένος αριθμός περιστατικών σε όλη τη χώρα».

Μέχρι σήμερα συνολικά 620 τεστ διεξήχθησαν στο Η.Β., από τα οποία τα 617 ήταν αρνητικά και τα τρία θετικά.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 19:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει