Διαγωνισμός παραμυθιού: «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στα πλαίσια των δράσεων το Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας , τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, έναν Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο : «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της».

Οι μαθητές ηλικίας 8-15 χρονών των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων και των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των γυμνασίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ένα παραμύθι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα 28 κράτη-μέλη της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα.

Ο διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού ζωγραφικής απευθύνεται στους μαθητές σχολείων της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, ξεκινά στις 20 Μαΐου και θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2015. Οι σελίδες του παραμυθιού πρέπει να είναι σε μέγεθος Α4, μέχρι 3 (τρεις) σελίδες, μέγεθος γραμμάτων 12, γραμματοσειρά Times New Roman και θα υπογράφονται στο τέλος με ψευδώνυμο.

Πρέπει να εκτυπωθούν σε 3 (τρία) αντίτυπα και να σταλούν σε φάκελο, μέσα να περιέχει μικρό κλειστό φάκελο με τα αναλυτικά στοιχεία (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο μαθητή, ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, e-mail, σχολείο στο οποίο φοιτά, τίτλος παραμυθιού).

Διεύθυνση αποστολής: Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας, (υπ’ όψη: για το Διαγωνισμό Παραμυθιού), Λαπηθών 6, 41221 Λάρισα. (Πληροφορίες στη Γραμματέα του ΠΟΚΕΛ, τηλέφωνο : 6974578900). Επίσης, θα πρέπει να σταλεί το παραμύθι και σε ηλεκτρονική μορφή, είτε σε CD (μέσα στο φάκελο) είτε με e-mail, στο ΠΟΚΕΛ [email protected]

Θέμα : «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της». Καταληκτική ημερομηνία : 30 Ιουνίου 2015.
Τα παραμύθια θα δοθούν στην Κριτική Επιτροπή, αποτελείται από 3 Εκπαιδευτικούς, με ανάλογο συγγραφικό έργο στην καριέρα τους (Γιώτα Φώτου, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, Βασίλης Καραβίδας) και θα τα διαβάσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού και θα τα βαθμολογήσουν.

Στη συνέχεια θα ανοιχθούν οι κλειστοί φάκελοι των τριών πρώτων μαθητών. Μετά, θα γίνει ηχογράφηση των πρώτων 3 παραμυθιών, στην κάθε κατηγορία, με μουσική επένδυση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα γίνει ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όπου θα δοθούν εκεί, επίσημα, οι βεβαιώσεις συμμετοχής (για όλους τους συμμετέχοντες) και τα βραβεία. Θα δημιουργηθούν CD, με τα βραβευμένα παραμύθια, για να δοθούν στους συμμετέχοντες και σε όλα όσα από τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της περιοχής δείξουν ενδιαφέρον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει