Διαδήλωση υπέρ της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Λ. ΚεβέσιΔιαδήλωση υπέρ της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς της Ρουμανίας, Λάουρα Κοντρούτα Κεβέσι, κατά της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για υποτιθέμενη διαφθορά, πραγματοποίησαν, το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Πανεπιστημίου και στο πάρκο μπροστά από το Εθνικό Θέατρο στο Βουκουρέστι εκατοντάδες άτομα.

Η διαδήλωση είχε και αντιπολιτευτικό «χαρακτήρα», καθώς οι συμμετέχοντες – σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agerpres – φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «Κλέφτες», «Παραιτηθείτε», «Δικαιοσύνη, όχι δωροδοκία», «Ρουμανία, ξυπνήστε» και κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Όλοι για δικαιοσύνη» ή «Κοντρούτα, μην ξεχνάτε ότι ο δρόμος είναι στο πλευρό σας».

Η Λάουρα Κοντρούτα Κεβέσι, η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς της Ρουμανίας, κατά της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για υποτιθέμενη διαφθορά, εμφανίσθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα στο πλαίσιο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που της έχουν επιβληθεί και κατήγγειλε εκστρατεία για να εμποδισθεί να αναλάβει την θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι προφανές ότι είμαι στόχος μιας εκστρατείας παρενόχλησης και εκφοβισμού», δήλωσε η Λάουρα Κοντρούτα Κεβέσι βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα του Βουκουρεστίου, όπου πρέπει να παρουσιάζεται στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, 11:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει