Διαλύεται ο ΕΟΠΥΥ με τη λογιστική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου, προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας την οικονομική διάλυση στην οποία οδηγείται ο ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της υφαρπαγής των εισφορών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που προορίζονται για τα ταμεία του οργανισμού.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Η καθυστέρηση μεταβίβασης των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) αλλά δεν αποδίδονται εγκαίρως στον ΕΟΠΥΥ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους της αναποτελεσματικότητας της λειτουργίας του εν λόγω Οργανισμού.

Ενδεικτικά, οι καθυστερήσεις για τους μήνες Ιανουάριο με Σεπτέμβριο 2016 ανέρχονται στα 815.661.576 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι καθυστερήσεις ανά Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ως εξής:

1. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 343.969.061 ευρώ
2. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για ΤΑΥΤΕΚΩ) 32.000.000 ευρώ
3. ΟΑΕΕ 315.120.240 ευρώ
4. ΕΤΑΑ 4.172.276 ευρώ
5. ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι) 120.400.000 ευρώ
Σύνολο 815.661.577 ευρώ

Αυτό το τεράστιο φετινό έλλειμμα έρχεται να προστεθεί στα ήδη 1,6 δις. φτάνοντας τη συνολική οφειλή των ασφαλιστικών Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ στο εξωπραγματικό νούμερο των 2,4 δις. ευρώ! Η μη έγκαιρη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα αποπληρωμής και εξόφλησης τόσο των δαπανών των παροχών υγείας, όσο και των ασφαλισμένων. Επίσης, το εν λόγω θέμα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία και τη δυνατότητα του Οργανισμού να παρέχει σωστές και ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες πολίτες.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Πώς δικαιολογείτε τις τόσο μεγάλες χρονικά καθυστερήσεις στη μεταβίβαση των εισφορών από τους ΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ;

Θεωρείτε ότι με τις πρακτικές απαξίωσης και αποδυνάμωσης του ΕΟΠΥΥ, λόγω της συνεχούς καθυστέρησης της απόδοσης των εισφορών, μπορεί να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, έτσι ώστε να μπορεί αυτός να ανταποκρίνεται άμεσα και σωστά στις ανάγκες των πολιτών, σε ένα τόσο σημαντικό τομέα που είναι αυτός της υγείας;

Τι προτίθεστε να πράξετε έτσι ώστε να επιτευχθεί η άμεση εξόφληση των καθυστερουμένων εισφορών των ΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ;

Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε για την έγκαιρη απόδοση των εισφορών από τους ΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει