Διαμαρτυρία μελών του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος για τις συγκοινωνίες

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Διαμαρτυρία και διανομή φυλλαδίων στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το Μετρό, πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ. Βασικά αιτήματα είναι η επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων και οι προσλήψεις προσωπικού στα μέσα μεταφοράς.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες οργανώνουν το πρωί της Πέμπτης, Εργατικά Κέντρα της Αττικής, Ομοσπονδίες και Σωματεία, σε συνεργασία με σωματεία του κλάδου. Το ΠΑΜΕ τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «δεν παίζουμε τη ζωή μας στα ζάρια» και καταγγέλλει την κυβέρνηση για το ότι δεν προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων, δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό και δεν αγοράζει νέα οχήματα και βαγόνια για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Απαιτούν πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς, μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες. Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία, επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις πρωί και απόγευμα στις στάσεις του Νέου Σιδηροδρομικού σταθμού, Αριστοτέλους στο πέταλο, Μητροπόλεως στο ύψος της Αριστοτέλους και στη Καμάρα, ενώ το απόγευμα παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις – παρεμβάσεις στα εξής σημεία:

Σταθμός Προαστιακού Κορωπίου, στις 7 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Δάφνης, στις 7 π.μ. και στις 8 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλού, στις 7.30 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΗΣΑΠ Αττικής, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, στις 8 π.μ.

Αμαξοστάσιο ΕΘΕΛ Ανθούσας, στις 9.30 π.μ.

Στα γραφεία της ΟΣΥ στο Ρέντη, στις 10 π.μ.

Σε στάσεις των λεωφορειακών γραμμών 608 και 235 στην Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου, στις 10 π.μ.

Στη λεωφορειακή γραμμή 224 στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, στις 10 π.μ.

Δημαρχείο Σπάτων στις 11 π.μ.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει