Διαπλοκή Ν. Παππά με Μαρινάκη και στο βάθος… ΚαλογρίτσαςΜία φράση του Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία εκστόμισε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM, έφερε στο προσκήνιο μία σκοτεινή τριγωνική σχέση του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Νίκου Παππά με τον κατασκευαστή Καλογρίτσα και τον ίδιο τον εφοπλιστή.

Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε πως το 2016 και αμέσως μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς, έπειτα από πολλές προσωπικές του συναντήσεις με τον εφοπλιστή, του ζήτησε να προπληρώσει έναντι δανείου την πρώτη δόση ύψους 20 εκατ. ευρώ που όφειλε ο επίσης πλειοδότης και κατασκευαστής κ. Καλογρίτσας. Ο εφοπλιστής αποκάλυψε επίσης πως το «αίτημα» του Νίκου Παππά να συνδράμει οικονομικά τον κ. Καλογρίτσα ήταν και παράκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τελικά, ο κατασκευαστής επισκέφτηκε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του στον Πειραιά. Το αίτημα του κ. Καλογρίτσα δεν ευοδώθηκε, αφού ο εφοπλιστής δεν συμφώνησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, παραμένει επίκαιρο το πολιτικό ερώτημα: πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί από έναν εφοπλιστή και εξωθεσμικό οικονομικό παράγοντα να συνδράμει οικονομικά έναν άλλο επιχειρηματία που πρόσκειται στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποκτήσει (κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού) τηλεοπτικό σταθμό; Μάλιστα, σε αυτό το εξοφθάλμως παράτυπο και πολιτικά εξαιρετικά ύποπτο αλισβερίσι ο Νίκος Παππάς εμπλέκει άμεσα και τον πρωθυπουργό.

Πέραν όλων τούτων, ο εφοπλιστής αποκάλυψε πως η κυβέρνηση του είχε ζητήσει να τοποθετήσει επικεφαλής των εφημερίδων που απέκτησε (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ) κατόπιν διαγωνισμού για την τύχη του πρώην ΔΟΛ άτομα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όλα τα παραπάνω εμπεριέχουν έστω και ψήγματα αληθείας, τότε προφανώς ο κ. Νίκος Παππάς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Διότι οι παραπάνω αποκαλύψεις περιγράφουν την ΕΠΙΤΟΜΗ της έννοιας της διαπλοκής. Επίσης, προκύπτει πως την περίοδο εκείνη (2016) οι σχέσεις μεταξύ Μαξίμου και εφοπλιστή Μαρινάκη είναι κάτι περισσότερο από οικείες. Είναι … «συνεργατικές». Αν και εφόσον το πολιτικό σύστημα Μαξίμου συνεργαζόταν διά του Νίκου Παππά σε τέτοιο βάθος με τον εφοπλιστή Μαρινάκη, ώστε να του ζητεί να δανείσει τον Καλογρίτσα, τότε τι ακριβώς συνέβη ώστε αυτή η σχέση εμπιστοσύνης να καταρρεύσει και από φίλοι – συνεργάτες να καταλήξουν αντίπαλοι και πολιτικοί εχθροί;

Τότε (εκείνη την περίοδο) το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοούσαν τις δικαστικές εμπλοκές του εφοπλιστή, τις οποίες τώρα τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός επικαλούνται;    


Διαβάστε επίσης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει