Διαρροή αερίου από εργοστάσιο σκότωσε έξι ανθρώπους


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 07:33

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας διαρροής χημικής ουσίας σε αέρια μορφή από εγκατάσταση της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, περισσότεροι από 120 κάτοικοι χωριών στη Βισαχαπάτναμ διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τη διαρροή -οι αρχές υποπτεύονται ότι διέφυγε στην ατμόσφαιρα στυρένιο-, τόνισε ο αξιωματούχος αυτός μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι αρχές αποφάσισαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών χωριών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. «Αναμένουμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα για την πλήρη εκκένωση των χωριών αυτών», διευκρίνισε.

Υπάρχει διαρροή αερίου από το εργοστάσιο της LG Polymers, επιβεβαίωσε η Εταιρεία του δήμου της ευρύτερης Βισαχαπάτναμ (Greater Visakhapatnam Municipal Corporation, GVMC) μέσω Twitter, προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Φωτογραφίες που μεταφόρτωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Twitter εικονίζουν ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στην περιοχή. Η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια μπαταριών LG Chemical Ltd, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες για το συμβάν μέχρι στιγμής.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 07:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει