Διατηρήστε την αξιοπιστία του υπουργείου Οικονομικών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, 00:10

Το προαπαιτούμενο να αντικαταστήσει τους συμβούλους του προκειμένου να συνεχίσει να υπηρετεί ως υπουργός Οικονομικών, είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να δεχτεί, ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Σάζιντ Τζάβιντ, ο οποίος παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ρίσι Σούνακ, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Στην επιστολή της παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό, την οποία ανακοίνωσε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον ίδιο και την κυβέρνησή του, και τον καλεί να διασφαλίσει ότι το υπουργείο θα διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοπιστία. «Είναι σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να έχετε ανθρώπους γύρω σας, που θα δίνουν μία ξεκάθαρη και ειλικρινή συμβουλή, όπως ο ίδιος επεδίωξα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο Σάζιντ Τζάβιντ επρόκειτο να ανακοινώσει τον Προϋπολογισμό στις 11 Μαρτίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα προχωρήσει κανονικά η παρουσίαση του οικονομικού σχεδιασμού.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, που ήταν τρίτος τη τάξει στο οικονομικό επιτελείο της Βρετανίας από το καλοκαίρι του 2019, αναπληρωτής υπουργός, χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, και πολλές φορές τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης προέβλεπαν την γρήγορη προαγωγή του σε κάποια σημαντική υπουργική θέση, στον αναμενόμενο ανασχηματισμό της βρετανικής κυβέρνησης. Μόλις 39 ετών, ο Βρετανο – Ινδός πολιτικός εκλέχθηκε βουλευτής της περιφέρειας Ρίτσμοντ του Λονδίνου το 2015.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, 00:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει