Διεξαγωγή διημέρου Επιμορφωτικών Δράσεων Ε.Μ.Ε. – Παράρτημα Ν.Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο των Επιμορφωτικών Δράσεων της Ε.Μ.Ε. – Παράρτημα Ν. Μαγνησίας στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2017. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Σύμβουλος Μαθηματικών Κιλκίς, Λαγκαδά & Ωραιοκάστρου κ. Θωμαΐδης Ι. και οι καθηγητές Μαθηματικών κ.κ. Σαράφης Ι. και Μπαρούτης Δ. ανέπτυξαν βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και πρότειναν εναλλακτικές προσεγγίσεις διόρθωσής τους. Ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρόντες μαθητές και συναδέλφους Μαθηματικούς. Συγχρόνως στο διάλειμμα της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. και μετά το πέρας της Ημερίδας ακολούθησε συνεστίαση με καλεσμένους τους προσκεκλημένους ομιλητές. Την εκδήλωση προσφώνησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Κα Γεωργία Τοκαλή-Μποντού και παρευρέθηκε επίσης η Σύμβουλος των Μαθηματικών Ν.Μαγνησίας Κα Μαρία Γκόνου.

Την επομένη ημέρα Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο «Αχίλλειον» η προβολή του γαλλικού ντοκιμαντέρ-ταινίας «Πώς Έφτασα να Μισώ τα Μαθηματικά». Η προβολή έγινε σε συνεργασία με την ομάδα «Θαλής + Φίλοι» του Βόλου, τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Ν. Μαγνησίας, τον Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο-Παράρτημα Βόλου και διεξήχθη στα πλαίσια του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Cinedoc. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την προβολή δημιουργώντας το αδιαχώρητο στην αίθουσα καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τα Μαθηματικά.

Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους, τους φίλους της Ε.Μ.Ε. αλλά και όλους όσους στήριξαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή και των δυο εκδηλώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει