Διευκρινίστηκε το νομοθετικό πλαίσιο για τη συντήρηση των χειμάρρων

Σύσκεψη με θέμα την αποσαφήνιση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις αρμοδιότητες συντήρησης των χειμάρρων και ρεμάτων, αλλά κυρίως τους τομείς συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπερειφερειάρχη Αρ. Κοπάνα, των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Χ. Τσαμπάζη και Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδη, καθώς και των Διευθυντών Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου Βόλου, Α. Αλεξάνδρου και Γ. Γίδαρη αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διευκρινίστηκε το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει όπως αναλύεται στην από 29.8.2011 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που αφορά το θέμα αστυνόμευσης ρεμάτων και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων.

Όπως τόνισαν οι αντιδήμαρχοι Βόλου, από τη συγκεκριμένη εγκύκλιο γίνεται σαφές ότι αρμόδιος φορέας για τη συντήρηση και διαχείριση των χειμάρρων είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οι δε Δήμοι μπορούν να συνδράμουν στο έργο της Περιφέρειας. Ο κ. Κοπάνας από την πλευρά του επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού προηγουμένως ζητήσει γνωμοδότηση επί της εγκυκλίου από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας.

Και οι δυο πλευρές, πάντως, συμφώνησαν ότι οι δυο φορείς είναι ανάγκη να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού, ενόψει και της χειμερινής περιόδου – όπως γινόταν και στο πρόσφατο παρελθόν – τα προβλήματα που θα προκύψουν με τους χειμάρρους. Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν οι περιπτώσεις εκείνες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή επίσκεψη εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Βόλου, στα επικίνδυνα σημεία των χειμάρρων Κραυσίνδωνα, Αναύρου και Ξηριά, αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ώστε να εξεταστούν επί τόπου τα προβλήματα. Τα σημεία αυτά είναι: στον Άναυρο η γέφυρα στην εκβολή του, στον Κραυσίνδωνα στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τέρμα της οδού Αναλήψεως, στον Ξηριά η γέφυρα επί της Αθηνών και το ρέμα του Βρύχωνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει