Διευρύνονται οι έρευνες για τις χρηματοδοτήσεις πολιτικών στην ΙταλίαΔιευρύνεται διαρκώς ο κύκλος των ερευνών της εισαγγελίας της Φλωρεντίας γύρω από τις οικονομικές δραστηριότητες του Ιδρύματος Open, που είχε συστήσει ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, για να στηρίζει τις πολιτικές του δραστηριότητες.

Πλέον έχει διαταχθεί να ερευνηθούν οι χρηματοδότες του Ιδρύματος και έχουν εκδοθεί περίπου 30 εντάλματα σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας. Οι αρχικές υπόνοιες για πιθανή τέλεση εγκλημάτων όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ή παράνομης πολιτικής-οικονομικής επιρροής, πλέον έχουν διευρυνθεί και στην κατεύθυνση της παράνομης χρηματοδότησης κομμάτων.

Οι αρχές ερευνούν επίσης μία σειρά από έγγραφα, που βρέθηκαν σε ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία των υπόπτων, ενώ εξετάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, κινήσεις, πιστωτικές κάρτες και αποζημιώσεις για έξοδα κίνησης και παράστασης που είχαν παραχωρηθεί κι έχαιραν κάποιοι βουλευτές. Στο στόχαστρο των αρχών έχει βρεθεί ιδιαίτερα ο δικηγόρος Αλμπέρτο Μπιάνκι, οι δραστηριότητες κι ο ρόλος του οποίου ερευνώνται από τον Σεπτέμβριο, καθώς και οι σχέσεις του με την Open και τους χρηματοδότες της. Επίσης ερευνάται εξονυχιστικά και ο επιχειρηματίας και προσωπικός φίλος του Ρέντσι Μάρκο Καράι, ο οποίος συμμετείχε στο ΔΣ της Open.

Ο ίδιος ο Ματέο Ρέντσι είπε «είναι μία δολοφονία διά των μέσων ενημέρωσης, τα ταμεία είναι κανονικά. Όποιοι χρηματοδότησαν την Open τήρησαν όλους τους κανόνες για τα ιδρύματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 11:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει