Δικαιώθηκε από το CAS η Μάντσεστερ Σίτι!


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 16:54

Το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι και ακύρωσε την απόφαση της UEFA, με την οποία ο αγγλικός σύλλογος τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω παραβίασης του Financial Fair-Play.

Η εκδίκαση της έφεσης έγινε γνωστή σήμερα, το CAS έκρινε πως δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα λάβει κανονικά μέρος στο Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Να σημειωθεί επίσης πως το δικαστήριο μείωσε το πρόστιμο από τα 30. εκατ. στα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της έρευνας, δεν συνιστά μία τόσο σημαντική παράβαση που να την οδηγεί στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, παρέμεινε και το πρόστιμο, έστω και μειωμένο. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο η UEFA είχε τιμωρήσει με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των οικονομικών κανόνων.

Συγκεκριμένα είχε τιμωρηθεί για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς, αλλά το CAS δικαίωσε τελικά τους «πολίτες».

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 16:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει