Διοργάνωση “Faethon Olympus Marathon” στις 13 Ιουλίου 2014 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κώστας Αγοραστός: «Αθλητικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας που προβάλει το μυθικό βουνό του Ολύμπου»

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για τον Όλυμπο πραγματοποιείται στις 13 Ιουλίου 2014 με σημείο εκκίνησης τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Πρόκειται για τον απαιτητικό αγώνα «Faethon Olympus Marathon – Απόστολος Τσουρέκας» με συνολική διαδρομή 44 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.400μ. Ο αγώνας διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορείς της Ελασσόνας.

Αθλητικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας με οφέλη, όχι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά και γενικότερα στην τουριστική προβολή της περιοχής, χαρακτήρισε τον αγώνα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση, που είχε με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Παιδή και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου κ. Θανάση Πιτένη και κα Βικτωρία Νίκου, πρόεδρο του ΧΟΣ Σπαρμού.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και μάλιστα σε τέτοιου είδους συμμετοχικές διοργανώσεις. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η όλη διοργάνωση εμπεριέχει την άψογη συνεργασία φορέων, εθελοντών αλλά και χορηγών. Παράλληλα, ο αγώνας αυτός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή της περιοχής μας, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν αθλητές όχι μόνο από τη Θεσσαλία, αλλά και από όλη την Ελλάδα».

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός τέτοιου απαιτητικού Μαραθωνίου και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια, τόσο των διοργανωτών όσο και των αθλητών που θα συμμετάσχουν. Από την πλευρά τους τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ευχαρίστησαν στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολύτιμη στήριξη στην διοργάνωση του μαραθωνίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Ο Μαραθώνιος «Φαέθων» όπως προϊδεάζει το όνομά του, πρόκειται για έναν ’’ουρανοδρόμο’’ (όπως ίσως έλεγε ο Όμηρος) αγώνα στον Όλυμπο, με αλλεπάλληλα ανεβοκατεβάσματα, σε υψόμετρα κυρίως πάνω από 2000 μέτρα, που ξεκινάει με την ανατολή κι έχει σαν χρονικό όριο για τη διέλευση της γραμμής τερματισμού, τη δύση του ήλιου. Η διαδρομή διαγράφεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της στις κορυφογραμμές του Ολύμπου και συμπληρώνεται με ορειβατικά μονοπάτια ( μεγάλο μέρος της διαδρομής ακολουθεί το Ε4).

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να προσπελάσουν τις περισσότερες κορυφές του βουνού, σε μια κυκλική πορεία, με θέα (καιρού επιτρέποντος) από τη Πίνδο ως τον Άθω κι από τα βουνά της Μακεδονίας ως τις βουνοκορφές της Στερεάς. Ο αγώνας δίνει την ευκαιρία στους αθλητές, να γεμίσουν με εικόνες από την μεγαλοπρέπεια και την επιβλητικότητα του βουνού στα πιο ψηλά του σημεία. Για όσους έχουν μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση και θέλουν να παρακολουθήσουν ως θεατές την εξέλιξη του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία, με τις υποδείξεις των διοργανωτών, να βρίσκονται ( κάνοντας μικρές μετακινήσεις) μέσα στον παλμό του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει