Διπλή εξαπάτηση με το «power pass»Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 12:46

«Υπάρχει γενικευμένη κατακραυγή για το “power pass” και οι πολίτες δεν είναι αδίκως αγανακτισμένοι. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έρχονται μπροστά στα δικά τους ψέματα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Κόκκινο 105,5».

«Ο κ. Μητσοτάκης σκόπιμα καλλιέργησε την εντύπωση ότι πρόκειται για αποζημιώσεις της τάξης των 600 ευρώ. Από το γραφείο του υπήρχε συστηματική προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι θα λάβουν 600 ευρώ. Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις στο twitter του κ. Δημητριάδη για το “πώς θα λάβετε τα 600 ευρώ”», πρόσθεσε.

«Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι μια διπλή εξαπάτηση: 1) Οι πολίτες επ’ ουδενί δεν λαμβάνουν 600 ευρώ, η μέση επιδότηση είναι 17 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες, ενώ οι λογαριασμοί φτάνουν 4 και 5 φορές πάνω. 2) Ενώ είχε ρητά υποστηριχθεί από τον υπουργό Οικονομικών ότι θα αποζημιωθεί το 95% των νοικοκυριών, τελικά το 40% όσων έλεγε ο κ. Σταϊκούρας δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα», σημείωσε.

«Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το πάρτι της αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βάζει πλάτες στο καρτέλ στην αγορά ενέργειας και αυτά τα πενιχρά επιδόματα τα δίνει μετά από πολλαπλάσια αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών, από την υπερβάλλουσα φορολογία λόγω της ακρίβειας», υπογράμμισε.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μια δύσκολη συγκυρία με μια κυβέρνηση που την έχει φέρει σε ακραία αρνητικές θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό, στη δυσαναλογία μισθού προς κόστος καυσίμων, στην τιμή της βενζίνης».

Τόνισε, παράλληλα, την «ανάγκη λήψης μέτρων σε δύο επίπεδα, ρυθμιστικά και φορολογικά, με παρέμβαση στην αγορά ενέργειας και πλαφόν στη χονδρική, στη λιανική τιμή και στα κέρδη των εταιρειών, με ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο που θα ασκεί κοινωνική παρέμβαση, με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Επισήμανε, τέλος, ότι η ΝΔ έχει στόχο την «εξυπηρέτηση ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων», γι’ αυτό «είναι κοινωνική αναγκαιότητα η αλλαγή κυβέρνησης», γιατί «με τις σωστές προτεραιότητες μπορεί να προστατευτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 13:33Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει