Διχογνωμία μεταξύ των πολιτικών για το αν μπορεί να εορτασθεί το φετινό Πάσχα με χαλάρωση μέτρωνΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 17:34

Διχογνωμία επικρατεί μεταξύ των πολιτικών για το αν θα μπορέσουν οι Γερμανοί να ταξιδέψουν φέτος στις πασχαλινές διακοπές τους.

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χολστάιν Ντάνιελ Γκιούντερ δήλωσε αισιόδοξος για τις φετινές πασχαλινές διακοπές. «Σε μας εδώ στη Γερμανία, βλέπω την πιθανότητα να μπορέσουμε να κάνουμε εγχώριο τουρισμό μέχρι το Πάσχα (4 Απριλίου). Και το πιο σημαντικό είναι κατά την άποψή μου ότι απέχουμε ακόμα από το Πάσχα επτά εβδομάδες. Είναι μετά βεβαιότητος λάθος να ακυρώσουμε τις (πασχαλινές) διακοπές μας», δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο Κίελο ο Γκιούντερ.

Ο επίσης χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ, από την άλλη πλευρά, δεν βλέπει καμία πιθανότητα για ταξίδια το φετινό Πάσχα. «Είμαι υπέρ του να λέμε αλήθειες: πασχαλινές διακοπές δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε φέτος στη Γερμανία. Η υπερβολική κινητικότητα τον Απρίλιο είναι δηλητήριο. Θα καταστρέφαμε όλα όσα έχουμε επιτύχει από τα μέσα Δεκεμβρίου», είπε στην κυριακάτικη Bild.

Με τον πρωθυπουργό της Σαξονίας συμφώνησε και ο αρμόδιος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουερμπαχ χαρακτηρίζοντας μια τέτοιου είδους χαλάρωση ανεύθυνη πράξη. «Δεν εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε πασχαλινές διακοπές φέτος. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις εβδομάδες του Πάσχα για να αποτρέψουμε το τρίτο κύμα με τις επικίνδυνες μεταλλάξεις που εξακολουθούν να απειλούν, με όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Θα ήταν ευτυχές γεγονός εάν καταφέρουμε να φτάσουμε στο Πάσχα χωρίς τρίτο κύμα του κορωνοϊού. Εάν επιτευχθεί αυτό, η επιτυχία δεν πρέπει να καταστραφεί στις (πασχαλινές) διακοπές», τόνισε ο Λάουτερμπαχ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Die Welt».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 17:34Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει