Διώξεις για τα θαλασσοδάνεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚΤην άσκηση ποινικής δίωξης ζητεί με παραγγελία της η Οικονομική Εισαγγελία για τα δάνεια των κομμάτων με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Με την παραγγελία ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 115 προσώπων για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ανά περίπτωση. 

Πρόκειται για στελέχη έξι τραπεζών, μέλη των επιτροπών δανειοδοτήσεων και εκπροσώπους κομμάτων,  υπεύθυνους για τα οικονομικά ή υπογράφοντες τις δανειακές  συμβάσεις.

Η παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης αφορά τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2000-2001, ενώ η Οικονομική Εισαγγελία ζητάει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για αυτά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι είτε εξόφλησαν πλήρως τις οφειλές τους είτε τις ρύθμισαν και εξυπηρετούνται. Το συνολικό ποσό των δανείων για κάθε κόμμα ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ με τους τόκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, τα δύο μεγάλα κόμματα εκείνη την περίοδο είτε προχωρούσαν σε ανανεώσεις των δανειακών τους συμβάσεων χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις είτε ζητούσαν την τροποποίηση των συμβάσεων συμπεριλαμβανομένου νέου δανεισμού τους.

Έτσι, άλλοτε παρέτειναν το χρόνο αποπληρωμής και άλλοτε εξασφάλιζαν και νέα δάνεια με την ίδια επίδικη δανειακή σύμβαση. 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 16:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει