Δολοφονήθηκε Αφγανός μετανάστης στο ΒελιγράδιΜετανάστης δολοφονήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ μεταναστών, μεταδίδουν σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Το θύμα κατάγεται από το Αφγανιστάν και είναι 20 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά από καφετέρια όπου συχνάζουν μετανάστες ξέσπασε συμπλοκή.

Το θύμα τραυματίστηκε από μαχαίρι στη θωρακική χώρα και υπέκυψε επί τόπου.

Η σερβική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του δράστη, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Στο σημείο έσπευσε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα λειτουργεί ενιαίος χώρος σίτισης προσφύγων και μεταναστών που δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν σε καταυλισμούς.

Στην Σερβία, κατά δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες (UNHCR), βρίσκονται σήμερα περίπου 3.600 πρόσφυγες ή μετανάστες. Οι σερβικές αρχές εκτιμούν ωστόσο ότι υπάρχουν άλλοι 600-700 μετανάστες που αποφεύγουν την καταγραφή.

Ο ακριβής αριθμός τους είναι αδύνατον να εξακριβωθεί αφού πολλοί από αυτούς μετακινούνται συνεχώς, προσπαθώντας να περάσουν παράνομα σε γειτονικές χώρες (Βοσνία, Κροατία, Ουγγαρία) με την ελπίδα ότι δεν θα συλληφθούν και θα φτάσουν στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, τον τελικό προορισμό τους.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 01:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει