Δορυφορικό «μάτι» εντοπίζει τουρκικά F-16 στο Αζερμπαϊτζάν


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 19:25

Η παρουσία Τουρκικών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αποτελεί μέρος ενός πειράματος της Τουρκίας να μιμηθεί την τακτική της Ρωσίας στη Λιβύη σύμφωνα με επισημάνσεις του ειδικού σε θέματα Μέσης Ανατολής  Paul Iddon στην κυριακάτικη έκδοση των Forbes.

Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 3 Οκτωβρίου από την αμερικανική εταιρεία Planet Labs δείχνουν δύο F-16 να βρίσκονται στην πίστα του αεροδρομίου Ganja του Αζερμπαϊτζάν μία εβδομάδα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σύμφωνα με τους New York Times τα δύο αυτά τζετ κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στην τουρκική πολεμική αεροπορία δεδομένου ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν διαθέτει τέτοια αεροπλάνα.

Στις δύο δορυφορικές φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται τα δύο F-16 να βρίσκονται απέναντι από ένα κατά πάσα πιθανότητα CN – 235 αεροσκάφος μεταφοράς υλικού και προσωπικού. Στη μεγέθυνση που ακολουθεί βλέπουμε καθαρά τα δύο F-16 αλλά χωρίς να διακρίνονται τα εθνόσημα.

Στην τρίτη δορυφορική φωτογραφία διακρίνεται ένα κατά πάσα πιθανότητα αεροσκάφος casa/APTNCN-235 αεροσκάφος μεταφοράς προσωπικού και υλικού το οποίο χρησιμοποιείται από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από την τουρκική ιστοσελίδα Ahval τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 19:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει