Δράσεις, Επιδράσεις, Διαδράσεις Σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η περίοδος από τις Αποκριές και μέχρι την τελική έκθεση των σπουδαστών στις αρχές Ιουνίου ήταν από πάντα πολύ ‘παραγωγική’ για το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου. Εφέτος από τα τέλη Φεβρουαρίου δύο ομάδες σπουδαστών και καθηγητών, από την Λετονία και από την Τσεχία, ήρθαν στο Ι.Ε.Κ. με Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+. Οι υπεύθυνες, Λ. Αργυράκου και Ο. Οικονόμου- για κάθε ομάδα αντίστοιχα- οργάνωσαν το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των επισκεπτών, που περιείχε μαθήματα στην σχολή και το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, επισκέψεις στα μουσεία και τα μνημεία πολιτιστικής και φυσικής ομορφιάς καθώς και επισκέψεις σε επιχειρήσεις και εργαστήρια καλλιτεχνών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το Σαββάτο 21 Μαρτίου οι σπουδαστές του Τμήματος Φωτογραφίας επισκέφτηκαν, τη PHOTOVISION, τη μεγάλη κλαδική έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με την επαγγελματική φωτογραφία, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια στην Αθήνα. Οι σπουδαστές, συνοδευόμενοι από τον Λέοντα Μουρτζούκο, εκπαιδευτή του Τμήματος, επισκεύτηκαν τα περίπτερα της έκθεσης και περιεργάστηκαν προϊόντα και άλλα εκθέματα, με αποτέλεσμα η ξενάγηση να εξελιχτεί πολλές φορές σε επιτόπιο μάθημα.

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου με δράσεις υπέρ των Ρομά συμπολιτών μας από το 1999 στεγαζόταν για 15 χρόνια, σε λυόμενες κατασκευές. Οι άνθρωποι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ μετά από σημαντική προσπάθεια κατάφεραν την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που εγκαινιάστηκαν την Παρασκευή 20/3/2015, στις 11 π.μ. Στο πλήρως αναμορφωμένο κτήριο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που ενημερώθηκε για την δράση του κέντρου και για τη θετική είδηση της παράτασης του προγράμματος και της προετοιμασίας ένταξής του στην χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο πλούσιος μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής του Ι.Ι.Ε.Κ. με την εποπτεία του εκπαιδευτή τους Ν. Κατσούνα.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe 2014-2015». Στα πλαίσια της δράσης, διενεργείται από την εκπαιδευτικό Κυριακοπούλου Μ.Κ η εργασία με τίτλο: « Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ». Η ΣΤ1 τάξη του 18ο Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τις εκπαιδευτικούς Κυριακοπούλου Μ.Κ. και Στάμου Φ. επισκέφτηκαν το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου και το τμήμα Ενδυματολογίας, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της σχολής και ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες που το απαρτίζουν. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από την εκπαιδεύτρια του τμήματος Ενδυματολογίας Όλγας Οικονόμου, πολλά και ενδιαφέροντα για το αρχαιοελληνικό ένδυμα . Μετά από το θεωρητικό μέρος παρακολούθησαν και Βιωματικό Εργαστήρι με υπεύθυνη την κυρία Οικονόμου, σε συνεργασία με τις σπουδάστριες του 4ου εξαμήνου της ειδικότητας, όπου οι μαθητές είδαν πως γαζώνονται τα υφάσματα και φτάνουν στο τελικό αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου κοστουμιού που θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν στην παράστασή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει