Δράση «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ», από το Κε.Συ.Σ.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε.) διοργανώνει ομάδες, που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ».

Η συγκεκριμένη δράση δημιουργήθηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός, ώστε να εκπαιδευθούν τα παιδιά με δεξιότητες οι οποίες θα τα βοηθήσουν να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά τους με θετικό τρόπο. Ολοκληρώνεται μέσα σε 6 ωριαίες συναντήσεις, οι οποίες διαδραματίζονται σε ένα σενάριο παραμυθιού (προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικιακή ομάδα), το οποίο μέσα από τους ήρωες του μιλάει για σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές, διδάσκει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, ενισχύει τη θετική συνομιλία με τον εαυτό και τη δεκτικότητα σε διαφορετικές ιδέες.

Μέσα από παιχνίδι, αφηγήσεις, ζωγραφική και διάλογο τα παιδιά οδηγούνται να κατανοήσουν τη συμπεριφορά τους, να μάθουν να απολαμβάνουν σωστά την επιτυχία τους και να εκμεταλλεύονται εποικοδομητικά την αποτυχία τους, αποδίδοντας σε αυτή ρεαλιστικό νόημα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν νέους δρόμους που προάγουν την ψυχική υγεία. Το πρόγραμμα συντονίζεται και υλοποιείται από ψυχολόγους.

Οι συναντήσεις θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα. Το κόστος συμμετοχής είναι 10,00 ευρώ/συνάντηση. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου 24210-25571, e-mail: [email protected] και στην δ/νση: Α. Γαζή 131, 2ος όροφος (έναντι Δικαστηρίων).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει