Δριμεία κριτική άσκησε ο Χρ. Μπουκώρος στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο της ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και Τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920» ο Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος άσκησε κριτική στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου επικεντρώνοντας χαρακτηριστικά στα εξής σημεία: Το Νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η ασφαλιστική δικλείδα των ισοσκελισμένων ισολογισμών δεν προσφέρει καμία εγγύηση βιωσιμότητας. Όταν οι ισολογισμοί θα πάψουν να είναι υπολογισμένοι, θα γίνουν περικοπές στους μισθούς, απολύσεις εργαζομένων ή αύξηση του τέλους της ΕΡΤ που θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι πολίτες, ρώτησε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά.

Το Σχέδιο Νόμου για την ανασύσταση της ΕΡΤ δεν λαμβάνει υπόψη του τη διεθνή εμπειρία και όπως ομολόγησαν πολλοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανάγκη να ψηφιστεί τώρα, προκειμένου να τακτοποιηθεί μια εργασιακή ομάδα, η οποία προσέφερε πολύτιμη εκλογική στήριξη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τελικά αυτό είναι το ζήτημα κύριε Υπουργέ, να ταχτοποιήσετε όσους σας βοήθησαν στις τελευταίες εκλογές; Το συζητούμενο νομοσχέδιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ξεκομμένο από τις γενικότερες δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις που πλήττουν την χώρα.

Η ομολογία του πρωθυπουργού στη γνωστή τηλεοπτική συνέντευξη ότι: «Ήταν λάθος της Κυβέρνησης να μην πάρει χρήματα με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου του 2015», ήταν το στοιχείο που οδήγησε τον Βουλευτή να ασκήσει δριμεία κριτική για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Σαν να μην συμβαίνει και τίποτα σοβαρό, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε το λάθος του, ενώ είναι αυτό το συγκεκριμένο λάθος που έχει εκμηδενίσει τη ρευστότητα της χώρας, με αποτέλεσμα να δεσμεύονται αποθεματικά φορέων και μόλις χθες με μια κατάπτυστη τροπολογία ο Υπουργός Στρατούλης να βάζει χέρι στο ταμείο αλληλεγγύης των γενεών και να ¨αρπάζει¨ τους πόρους που ανήκουν σε επόμενες γενεές Ελλήνων.

Είναι αυτό το λάθος και η γενικότερη πολιτική σας που δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στην αγορά, συμπιέζουν την κατανάλωση, οδηγούν σε νέα λουκέτα επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα χάνονται δημόσια έσοδα, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση για την οικονομία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θρυμματίζετε την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον. Αρέσκεστε να επιδίδεστε σε μια επικοινωνιακή πολιτική την ώρα που κινδυνεύουμε να καταστούμε οι αποσυνάγωγοι της Ευρώπης και ενώ ο Πρωθυπουργός ζητάει εθνική συστράτευση για την αναποτελεσματική του διαπραγμάτευση, ταυτοχρόνως αποκαλεί σύσσωμη την Αντιπολίτευση ΤΡΟΙΚΑ εσωτερικού και κορυφαίοι Υπουργοί του όπως οι κ. Λαφαζάνης και Βούτσης αρέσκονται σε θεωρίες περί «5ης Φάλαγγας και εσωτερικού εχθρού». Δεν πιστεύετε στην εθνική προσπάθεια, ούτε στη συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων, είστε ανειλικρινείς, είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι για το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου της ΕΡΤ η Κυβέρνηση νομοθετεί με όρους επικοινωνιακούς χωρίς να αγγίζει τα ουσιαστικά ζητήματα όπως είναι ο πλουραλισμός, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και η βιωσιμότητα του νέου φορέα. Δύο χρόνια μετά και ακόμη ασχολείστε με το μαύρο της ΕΡΤ, σε μια εμφανή προσπάθεια πολιτικής κερδοσκοπίας. Με το μαύρο που πλακώνει σιγά σιγά ολόκληρη την χώρα, πότε ακριβώς σκοπεύετε να ασχοληθείτε, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει