Δρ. Φάουτσι: Αρχές καλοκαιριού η «ανοσία της αγέλης» στις ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 20:55

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτύχουν ανοσία της αγέλης κατά της COVID-19 «μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021» προέβλεψε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι μιλώντας στο MSNBC.

Παράλληλα ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες και συγκεκριμένα:

– από το πόσο αποτελεσματικά θα διανέμονται τα εμβόλια και

– από το πόσοι άνθρωποι θα έχουν πειστεί να κάνουν το εμβόλιο. 

Ο ίδιος ελπίζει πως μέχρι τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού, οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την «ομπρέλα προστασίας» που παρέχει η ανοσία της αγέλης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι τα ειδικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η χρήση μάσκας, η ακύρωση εκδηλώσεων και τα ενισχυμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι πιθανό να συνεχιστούν για αρκετούς μήνες κατά το δεύτερο μισό του 2021, ακόμη και μετά το πέρας του έτους.

«Μόνο όταν επιτύχουμε τόσο χαμηλά επίπεδα μόλυνσης που να μην αποτελούν πλέον απειλή για τη δημόσια υγεία, θα μπορούμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων προστασίας», δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί δημοσίως το συντομότερο δυνατόν.

«Όταν έρθει η σειρά μου, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, θα είμαι διαθέσιμος να εμβολιαστώ δημοσίως, έτσι ώστε οι άνθρωποι να δουν ότι πιστεύω έντονα πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει», είπε.

Πηγή: MSNBC


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 20:55Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει