Δωρεάν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε χωριό της Γαλλίας


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, 21:15

Σε μια πρωτοποριακή δοκιμασία που θα τη βοηθήσει να αξιολογήσει κατά πόσο είναι λειτουργικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε απομακρυσμένες περιοχές, προχώρησε η Renault στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, η Renault αποφάσισε να δωρίσει σε κάθε νοικοκυριό του χωριού Appy, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ariege της νοτιοδυτικής Γαλλίας από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Zoe.

Το χωριό είναι χτισμένο μέσα στο αλπικό δάσος, σε υψόμετρο 800 μέτρων. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 30 και η κοινότητα είναι αρκετά απομονωμένη.

Κάθε σπιτικό θα κρατήσει στην κατοχή του το Zoe για τρία χρόνια. Το όχημα μπορεί να το οδηγήσει κάθε μέλος της οικογένειας που έχει δίπλωμα, χωρίς περιορισμούς όσον αφορά στα χιλιόμετρα και τις μετακινήσεις.

Η μόνη υποχρέωση των οδηγών είναι να μοιράζονται τις εντυπώσεις με τους μηχανικούς της εταιρείας και να καταγράφουν τις εμπειρίες τους. Στόχος των ανθρώπων της γαλλικής φίρμας είναι να συγκεντρώσουν όλα τα δεδομένα και να κατανοήσουν τον τρόπο χρησιμοποίησης ενός EV οχήματος σε απομακρυσμένες περιοχές.

Φυσικά, η Renault έχει προμηθεύσει κάθε σπιτικό με επιτοίχο φορτιστή και τοποθετήσει στο Appy δημόσιο σταθμό φόρτισης, ώστε οι κάτοχοι να γεμίζουν την μπαταρία των Zoe εύκολα και γρήγορα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, 21:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει