Δωρεάν συναυλία για τους πρόσφυγες στο Βερολίνο

Οι Σάιμον Ρατλ, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ και Ιβάν Φίσερ, τρεις από τους διασημότερους μαέστρους του κόσμου, θα δώσουν την 1η Μαρτίου στο Βερολίνο μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία για τους πρόσφυγες και όσους βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Ο κάθε μαέστρος θα διευθύνει τη δική του ορχήστρα –ο Ρατλ τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, ο Μπάρενμποϊμ την Κρατική Όπερα (Σταατσόπερ) του Βερολίνου και ο Φίσερ εκείνη του Κόντσερτχαους– στην ίδια σκηνή, στο κτίριο της περίφημης Φιλαρμονικής της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο Μπάρενμποϊμ θα ερμηνεύσει ένα κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ ενώ ο Φίσερ με την ορχήστρα του θα παρουσιάσουν την «Κλασική Συμφωνία» του Σεργκέι Προκόφιεφ και ο Ρατλ δύο μέρη από την 7η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Με τη συναυλία αυτή για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές, οι τρεις ορχήστρες θέλουν «να πουν ένα καλωσόρισμα στους ανθρώπους που έφυγαν από τις χώρες τους και να ευχαριστήσουν εκείνους που τους βοηθούν, για το δύσκολο έργο που επιτελούν», εξηγούν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Η Γερμανία υποδέχτηκε το 2015 περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες, τους περισσότερου από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τις εικόνες της φιλικής υποδοχής τους, το περασμένο φθινόπωρο, διαδέχτηκε η ανησυχία για τις κοινωνικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή η μαζική άφιξη προσφύγων αλλά και ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των ξενώνων όπου φιλοξενούνται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει